Plaja Corbu și plaja Vadu – cele mai frumoase plaje sălbatice din România

Plaja Corbu și plaja Vadu – cele mai frumoase plaje sălbatice din RomâniaMulţi dintre noi am văzut in anii trecuti un top care plasa plaja Corbu pe locul 4 în topul celor mai frumoase plaje de pe planetă. Top-ul a fost alcătuit de către site-ul gipsy.ninja şi se referă defapt la cele mai frumoase plaje sălbatice (neamenajate) din lume, nu la cele mai frumoase plaje în general. Evident, faptul că Plaja Corbu este pe locul patru într-un asemenea top poate părea puţin exagerat, însă ar trebui să ne bucuram că astfel se face publicitate gratuită litoralului românesc. Şi implicit României. Topul complet se intitulează „10 Of The Most Pristine Beaches Around The World in 2015” și se poate găsi aici.

Am vrut să văd cu ochii mei cum arata plaja Corbu, dar și plaja Vadu, care este la câțiva km distanţă. Cele două plaje fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, iar accesul aici este restricționat. Teoretic, nu ai voie să campezi pe nisip, iar dacă faci acest lucru riști să fii amendat.

Plaja Corbu și plaja Vadu două dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România

Plaja Corbu

Plaja Corbu este întradevăr o plajă foarte frumoasă și merită inclusă într-un asemenea top. Este sălbatică și neamenajată. Nu există șezlonguri, terase, baruri, restaurante sau muzică. Există doar liniște şi natură pură. Când am fost eu, într-un weekend la finalul lunii iulie, erau destul de mulţi oameni pe plajă. Însă nu se poate compara cu aglomerația din Mamaia sau din alte stațiuni turistice. Iar dacă ajungi aici în cursul săptămânii, cu siguranță vei fi aproape singur pe plajă. Ceea ce e perfect!

Cum ajungi la plaja Corbu? Pai foarte simplu. Asta dacă ai elicopter. Dacă n-ai, e puţin mai complicat. Plaja Corbu se află la doar 20 de km de Mamaia, iar distanţa se parcurge în vreo 30-40 de minute. Ţii drumul drept, treci de Năvodari și imediat când intri în localitatea Corbu vei vedea un indicator către dreapta, care duce la Plaja Corbu. De aici, drumul are o singură bandă de circulație şi trece fix prin mijlocul câmpului. Drumul este betonat și plin de gropi. Să zicem că ar fi fost ok dacă betonul nu s-ar fi terminat la un moment dat, iar ultimii 2 km trebuie parcurși prin câmp.

Dacă ești pasionat de windsurfing sau kitesurfing, plaja Corbu este locul potrivit. În zonă se află și o scoală de windsurfing, aproape de lacul Corbu.

Plaja Corbu

Plaja Corbu

Plaja Corbu

Plaja Corbu

Plaja Corbu

Plaja Corbu

Plaja Vadu

Dacă vrei să evadezi din viaţa urbană și să te duci cât mai departe, plaja Vadu este alegerea perfectă! Plaja de la Vadu mi s-a părut mai frumoasă decât cea de la Corbu. Aici, este mereu liniște deplină. Singurul zgomot care se aude este zgomotul valurilor. Nisipul este mai fin la Vadu, cu mult mai puține cochilii de scoici, iar intrarea în mare este foarte lină. Dacă la Corbu ajung puţini turiști, la Vadu ajung şi mai puţini deoarece drumul este și mai dificil. La fel ca și la Corbu, drumul către plaja Vadu este betonat şi are o singură bandă de circulație. Însă este plin de gropi, iar ultimii 4-5 km trebuie parcurși pe câmp. Iar dacă nu ești atent riști să îți distrugi mașina.

Plaja Vadu este un loc bun pentru scufundări, deoarece aici apa mării este foarte curată. Eu personal, n-am văzut apa mai curată decât la Vadu nicăieri pe litoralul românesc.

Plaja Vadu

Plaja Vadu

Plaja Vadu

Plaja Vadu

Plaja Vadu

Plaja Vadu

Acest articol a aparut prima data aici:  http://www.fabrica-de-calatorii.ro/plaja-corbu-plaja-vadu-romania/

This entry was posted in Dobrogea. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *